worldoffcb

A mi álomnyarunk - 2017.

Szubjektív és fiktív igazolások adminjainktól

2017. június 30. - world_of_fcb

Ma, július 1-én nyílik a 2017-es nyári átigazolási piac, mostantól számíthatunk nagy bejelentésekre a klubtól. 

Két adminunk (mb22 és PT10) a vezetőség helyébe képzelte magát, és felállította saját jövő évi keretét! Bárkit lehetett igazolnunk, és akár Messit is elküldhettük a csapattól. Emellett hoztunk pár szabályt is, miszerint a keretszám ugyanannyi kell, hogy maradjon szeptemberben, ami 22 főt jelent. (Végül ez csak PT10-nél valósul meg.) Igazolási keretként 100 millió eurót határoztunk meg, mely nagyjából megfelel a valóságnak. Ennél az összegnél nem költhettünk többet, maximum ha azt fedezte a kimenő igazolásokból bejött pénz. (Fontos megemlíteni, hogy a poszt bármilyen igazolás bejelentése előtt készült, így Deulofeu, Ortolá vagy Tello sorsát se tudtuk az írás pillanatában.) Emellett pedig az alábbi játékosok problémáját is meg kellett oldanunk: 

- Munir (Barca 10 millióért visszavásárolhatja a Valenciától, különben elveszítik)
- Tello (visszatér kölcsönből)
- Samper (visszatér kölcsönből)
- Marlon (jobb a B csapat szintjénél, ott nem maradhat)
- Alena (jobb a B csapatnál, ott nem maradhat)
- Deulofeu (visszavásárlási opció az Evertontól 12 millió euró értékben)
- Vermaelen (visszatér kölcsönből)
- Douglas (visszatér kölcsönből)

Lássuk, kinek hogy néz ki az álomcsapata jövőre! (Zárójelben az igazolási/eladási összeg. B=B csapat; K=kölcsön, VK= vissza kölcsönből.)

arda-turan-barcelona-01062016_1u7wuy4a8rgza19r1augshtdzq.jpg

mb22

Távozók: Douglas (0), Mathieu (0), Vermaelen (5M), Arda Turan (35M), Masip (0), Gomes (40M), Samper (K) 

Érkezők: Coutinho (80M), Alena (B), Marlon (B), Tello (VK), Deulofeu (12M), José Suarez (B), Munir (10M)

Büdzsé: Eladásokból 80M bevétel, az érkezőkre 102M megy el, így a kasszában marad 78M.

Valljuk meg, sokat elmond Lucho igazolásairól, hogy 4-től meg kéne válni. Gomes volt talán mind közül a legnagyobb csalódás, azonban vannak kérői. 40 millióért el kell passzolni. Arda se vált be. Ugyan gólerős volt, de alig kapott lehetőséget. Mindkét fél nyerne a transzferrel, 30 milliót kapnunk kell érte. Vermaelen visszajön kölcsönből, de nem kell ide, van elég fiatalunk. A maximum ára 5 millánál nem lehet több. Douglas és Mathieu mehet, nem kell magyarázni. Masippal sokra nem mentünk, plusz nem hosszabbít a klubbal, köszönjük a semmit. Samper a Granadanál nem maradhat, sokkal jobb csapatban a helye, egy Eibarban el tudnám képzelni. Ugyan Verratti már majdnem a Barcaé, és jó ötlet is lenne, de én még mindig Coutinhoban hiszek. Mindene megvan, ami a Barcába kerüléshez kellhet. Robbanékony, gyors, tud támadni, szinte mindenhez ért. 80 millióért el tudjuk hozni, a Poolnak kb ennyi kell még Mbappehoz.

hd-phil-coutinho_eae2v8g2vnc51izo1canh3dpv.jpg

Tello és Deulofeu fejlődött annyit az utóbbi évek kölcsönében, hogy bizonyítási lehetőséget kapjanak, én nem passzolnám el őket. Munir vissza is akar jönni, nem is árt még egy csatárcsere, és a La Masia legeredményesebbe a fiú. Itt a helye. Alenat és Marlont kár lenne úgy elbaszni, mint Mboulat, fel kell őket hozni, és igenis megadni nekik a kezdőséget. José Suarezt is felhoznám, de csak edzeni, illetve ha kell egy harmadik kapus. Védjen a „kicsiknél”, kell a rutin. Ott kezdő is.

A jövő évi keret: Stegen, Cillessen, J. Suarez; - Alba, Digne, Piqué, Umtiti, Mascherano, Marlon, Roberto, Vidal; - Iniesta, Rakitic, Coutinho, Busquets, Rafinha, D. Suarez, Alena; - Messi, L. Suarez, Neymar, Alcacer, Tello, Munir, Deulofeu

 

PT10

Távozók: Masip (0M), Mathieu (3M), Gomes (30M), Rafinha (25), Arda (30M), Tello (10M), Deulofeu (20M-12M=8M), Samper (K), Alena (K), Munir (K), Vermaelen (4M), Douglas (0M)

Érkezők: Adrián Ortolá (VK->B), Marlon (B), Bellerin (40M), Verratti (80M), Munir (10M->K), Carrasco (60M)

Büdzsé: Eladásokból 110M bevétel, az érkezőkre 190M megy el, így a kasszában marad 20M.

Bár az elmúlt év nem sikerült kifejezetten jól, véleményem szerint a keret így is közel van a tökéleteshez, ezért 5 helyen változtatnék, de ebből csak 3 lenne új igazolás. A listát a kölcsönből visszaérkező játékosok dagasztják. Kapusposzton Stegen és Cillessen helye biztos, Masipot viszont ideje elengedni. Helyére az alavesi kölcsönt letöltő Ortolát hoznám fel a B csapatból.

cnkoeswweaa_nai.jpg

A védelem bal oldalán Alba stabil kezdő, Digne pedig remek csere, középen nagyjából rendben van a csapat, ám Mathieutől azonnal meg kell válni, (3M), és így felhozható Marlon a második csapattól, aki engem meggyőzött, hiszen negyedik számú védőként teljesen megfelelne első évében. Sergi Roberto ideje lejárt a jobb oldalon, neki feljebb kell lépnie, Vidalnak pedig hasonló szerepkört tudok elképzelni, mint Dignenek a túloldalon, így egy stabil kezdőt kell igazolni erre a posztra. Ahogy a klubnak is, úgy nekem is Bellerin tűnik a legjobb megoldásnak, 40 milliót nem sajnálnék érte. 

beller.jpg

Kicsit előrébb Busquets jól állja a sarat, Robertot meg lehetne próbálni azon a poszton, ezzel kicsit tehermentesítve a spanyolt. Előrébb csak Iniesta és Rakitic helye biztos. Denisnek adnék még egy évet, ám a többieknek nem. Gomes helyzete egyértelmű, nagyon rossz igazolás volt, és van olyan gyökér csapat, mely adna érte 30 milliót, így azonnal el kell engedni. Rafinha lassan többet sérült, mint ép, megállt a fejlődésben, és bár fájó szívvel, de rögtön elpasszolnám (25M.) Mivel Roberto már egy pluszember ezen a pályarészen, így 2 távozó helyett elég 1 igazolás, de egy igazi sztár kell. Bár nagyon szívesen látnám az U21-es EB-n parádésan szereplő Sault, ám jelenleg egy rutinosabb játékosra van szükség. Igaz, hogy Verratti is még csak 24 éves, ám már eleget látott nemzetközi szinten, 80 millióért el kell hozni.

letoltes_4.jpg

Elöl az MSN helyzete megkérdőjelezhetetlen, Alcacer tavasszal meggyőzött a fejlődőképességéről, így neki is adnék még egy esélyt. Arda viszont már 30 éves, rossz igazolás volt, el kell engedni (30M). Bár van 3 szélső (Tello, Munir és Deulofeu) akik játszhatnának következő évben a csapatban, ám én egyikükben sem bízok, így helyettük személyes kedvencemet hoznám el az Atleticoból: Ferrera Carrascot. Fiatal, gyors, robbanékony. Feltétele persze, hogy az edző képes berakni őt kezdőként elegendő meccsen. Elég drága, de szerintem 60 milliót megér, hiszen rá lehet alapozni hosszú távon is. 

960.jpg

Már csak a visszatérők helyzetét kell elintézni, és jó pár embertől megválni. A legegyszerűbb helyzet a védelemben van, Douglasért fizetnék is hogy elmenjen, Vermaelent pedig az első vevőnek oda kell adni (4M.) A középpályán 2 fiatal tehetségünk van, Samper a Granadaval kiesett, és úgy gondolom, hogyha olyan szinten lenne mint Denis egy éve, akkor se férne be jelenleg a középpályára. Gyenge csapat után következzen erősebb, szívesen megnézném egy középcsapatban. Alena kinőtte a harmad(másod)osztályt, jöhet egy gyengébb élvonalbeli csapat, Girona nincs messze a katalán fővárostól. Már csak a korábban említett 3 szélső van. Messze Tello a leggyengébb (és legidősebb) közülük, 10 milliót lehet érte kérni. Deulofeu sosem volt igazán szimpatikus, és nem is tartom igazán jó játékosnak: 12-ért visszavesszük, 20-ért eladjuk, tiszta nyereség. Munirban látok valamit, ám ezt nem Carrasco és Alcacer mellett fogja megmutatni, így 10-ért visszavenném, majd kölcsönadnám, és 1-2 év múlva meglátjuk.

A jövő évi keret: Stegen, Cillessen, Ortolá; - Alba, Digne, Piqué, Umtiti, Mascherano, Marlon, Bellerin, Vidal; Iniesta, Rakitic, Verratti, Busquets, Roberto, Denis; - Messi, Suarez, Neymar, Carrasco, Alcacer

 

Nektek melyik keret tetszik jobban? Nálatok hogy nézne ki  a jövő évi keret? 

A bejegyzés trackback címe:

https://worldoffcb.blog.hu/api/trackback/id/tr1912631437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása