worldoffcb

A mi álomtelünk - 2018.

Szubjektív és fiktív igazolások

2017. december 30. - PT10

Általában csak nyáron szoktuk publikálni álmaink igazolásait, ám most kivételesen a téli hónapra is megtesszük, ennek pedig az elcseszett nyár a fő oka. Akkor nem sikerült egy igazán ütős csapatot összeállítani, és hiába nem szeretünk télen igazolni, idén emiatt sajnos szükség lesz rá. 

A fő probléma a téli igazolási ablakkal az, hogy közben fut a szezon is, így az új arcoknak nincs idejük felvenni a ritmust, ezért komoly igazolásokat talán érdemesebb a nyárra hagyni. A Barcánál jellemzően kevés játékos szokott érkezni a télen. Mindezeket figyelembe véve született meg ez a szubjektív poszt, a racionalitás talaján maradva. 

javier-mascherano-barcelona_hhvo3kmffpwg1tpv1h61s9vzz.jpg

Messze a kapusok a legegyértelműbb poszt, itt mindkettő játékosnak biztos helye van, ezzel nem érdemes foglalkozni. A védelem Vermaelen jelenlegi formája mellett nekem teljesen tökéletes lenne, viszont a Mascherano-helyzet mellett nem lehet szó nélkül elmenni, hisz ha valakit ennyire biztosra mondják, hogy távozik, akkor azt érdemes készpénznek venni. A keret így is nagy, bővítésről nem beszélhetünk, ezért egyetlen egy középső védőt vásárolnék az argentin helyére. A sajtóban rebesgetik Bonucci nevét, én viszont Umtiti példáján okulva a fiatalabb, kevésbé befutott és ezáltal olcsóbb játékosok mellett teszem le a voksom, a nyáron az utolsó pillanatban mellőzött Inigo Martinez tökéletes választás lenne. 

hi-res-f42699fd07b11462e51978109d6f3403_crop_north.jpg

A logikai gondolatmenetem miatt a támadókkal folytatnám, illetve azonnal kitérnék a Coutinho-témára. A Barca támadásbeli fő problémája az, hogy Neymar távozásával Messinek nem igazán maradt kreatív támadásszervező játékostársa, erre egyedül Iniesta képes megfelelő szinten, ő pedig egyre kevésbé bevethető. Egy ilyet kell szerezni, és erre lehetne rendkívül jó Coutinho. Azonban hiába sérült, nekünk akkor is van egy Dembelénk, és ő valószínűleg remekül használható lenne erre a csapatba való beépítése után. Coutinhot és Dembelet pedig egyszerre nem engedhetjük meg magunknak, a többi poszt túl fontos, hogy beáldozzunk miattuk egyet. A vezetőség Dembele mellett tette le a voksát nyáron, így Coutinhora nincs szükség.  

Mindezért inkább az idei meglehetősen gyenge középpályát kéne átalakítani, minőségi játékos(ok) érkezésével, és a gyengék leselejtezésével. Iniesta fárad, Rakitic formán kívül teljesít, ezért van szükség még egy kapocsra védekezés és támadás között, aki nem utolsó sorban Messinek is játszópartner lehet. Mielőtt lelövöm a poént, selejtezzünk kicsit. Iniesta, Busquets, és Rakitic helye biztos, Rafinhat fél éve nem láttuk, és jelenleg senki se venné meg, úgyhogy ők biztosan maradnak. Emellett rendkívül meggyőző teljesítményt mutatott Roberto és Paulinho, rájuk is szükség van. 

ag.jpg

Sokan innentől már nem maradtak: szerencsétlen Gomest bár nagyon sajnálom, de elképesztően nincs helye ebben a csapatban, lassan ideje lenne búcsút mondani neki. A takarítás itt még nem fejeződik be, Denis játéka egyáltalán nem meggyőző, mondhatni: fásult, unalmas. Ő fiatal, legalább kapunk érte pénzt. Ketten mennek, helyettük egy játékos jön. Itt is a hosszútávú építkezés a célom, egy jól passzoló fiatal tehetségre van szüksége a csapatnak. Sokan Thiagora gondolhatnak, ám én még nála is fiatalabbra szavazok, aki nem más, mint Saul Niguez, az Atletico 23 éves spanyol középpályása. A válogatottba most épül be, jól passzol és remekül lát, már befutott sztár, és a Whoscored-nál bekerült 2017. La Liga csapatába. Kell még ragozni?

football-uefa-champions-league-201617-quarter-final-second-leg-leicester-city-v-atletico-madrid-k.jpg

Elöl Messi, Suarez és Dembele egyértelmű, Deulofeunak adnék még egy fél évet, Alcacer pedig engem meggyőzött ősszel. Arda viszont egy meccsen sem lépett pályára idén, jó eséllyel nem is fog. Semmi értelme tehát a maradásának, az ő érte kapott pénz pedig segíthet a Saul-transzferben, mert az nem lesz olcsó mulatság.

Távozók: Mascherano (5M), Gomes (20M), Denis (20M), Arda (15M)

Érkezők: I. Martinez (35M), Saul (100M)

Büdzsé: Távorókból 60M bevétel, a kiadások összesen 135M, így 75M-t költene a csapat januárban.

 

Idén ez volt az oldal utolsó bejegyzése a blogon, így minden admin nevében szeretnék boldog új évet kívánni, köszönjük, hogy idén is olvastatok minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://worldoffcb.blog.hu/api/trackback/id/tr9313533285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása