worldoffcb

A mi álomnyarunk - 2018.

Szubjektív és fiktív igazolások adminjainktól

2018. július 12. - world_of_fcb

Július 1-én nyílt meg a 2018-as átigazolási piac, ekkortól igazolhat a Barca, egészen augusztus végéig. 

Két adminunk (PT10 és mb22) újra a vezetőség helyébe képzelte magát, és felállította saját jövő évi keretét! Újra, hiszen már megtették télen és előző nyáron is. 

Bárkit lehetett igazolnunk, és akár Messit is elküldhettük a csapattól. Emellett hoztunk pár szabályt is, miszerint a kerettagok száma nem lehet több, mint előző évben, ez 23 főt jelent. Igazolási keretként 100 millió eurót határoztunk meg, mely nagyjából megfelel a valóságnak. Ennél az összegnél nem költhettünk többet, maximum ha azt fedezte a kimenő igazolásokból bejött pénz. (A cikk készültekor az Iniesta- és Deulofeu-transzfer be volt jelentve, így ezeken már nem változtathattunk.) Emellett pedig az alábbi játékosok problémáját is meg kellett oldanunk:

- Samper (visszatér kölcsönből) 
- Marlon (még egy évig kölcsönben van, ugyanakkor a Barca most visszaveheti bármilyen ellenszolgáltatás nélkül, viszont 1 év múlva a Nice megveheti 20 millióért)
- Douglas (visszatér kölcsönből)
- Munir (visszatér kölcsönből)
- Rafinha (visszatér kölcsönből)

Lássuk, kinek hogy néz ki az álomcsapata jövőre! (Zárójelben az igazolási/eladási összeg. M=millió euró, B=Barca B, K=kölcsön, VK= vissza kölcsönből.)

6f0db3965cc8498c0337e9b3be6b51dd.jpg

PT10

Érkezők: Kimmich (80M), Cucurella (B), Marlon (VK), Saul (100M), Alena (B), Griezmann (0M), Munir (VK), Arnaiz (B)

Távozók: Digne (25M), Mina (K), Gomes (25M), Denis (30M), Suarez (0M), Alcacer (30M), Douglas (0M), Samper (K), Rafinha (35M), 

Büdzsé: Eladásokból 145M bevétel, kiadásokra 180M megy el, a kasszában marad 65M.

erkezokdavid.png

Azt gondolom, kapusposzton teljesen rendben vagyunk, nem is kívánhatnék jobbat. Stegen a világ legjobb kapusai közé verekedte be magát, Cillessen pedig remek cserekapus, aki méltatlanul kevés lehetőséget kap. Harmadik hálóőrre nincs szükségünk, úgyhogy ezen a poszton nem változtatnék a vezetőség helyében.

A védelemben viszont már van mit változtatni, ez tagadhatatlan. Sokan középpályásokat és csatárokat akarnak mindenáron venni, de én úgy gondolom, a jobbhátvéd poszt megfelelő betöltése jelenleg a kulcs. Ez a csapat gyenge pontja az alapkezdőben, hiszen nincs megfelelő ember, aki betöltse. Robertot egy nagyon ügyes és hasznos játékosnak tartom, de csak a középpályán. Jövőre ideje lenne végre előrébb játszatni, és ezzel akár Iniesta pótlását is meg lehetne oldani súlyos eurómilliók elköltése nélkül. Semedo maradhat, de csak cserének, szerintem nem lehet még rá alapozni. Tekintve, hogy ez a poszt betöltése a legfontosabb feladat számomra, én nem spórolnék a pénzzel: Joshua Kimmich lenne a választásom a Bayernből. Kimmich fiatal, rendkívül tehetséges, posztjához képest sok gólt lő, és válogatott szinten is egész nagy tapasztalata van már. Bár nehezen mozdítható, mégis tökéletes választás lenne. 

kimmich.jpg

Kimmich 23 évesen kulcsember Münchenben....

A védelem túlsó felén Alba pozíciója megkérdőjelezhetetlen, azonban Digne számára véget vetnék a barcelonai kalandnak. Bár nagy reményekkel jött ide, az elmúlt 2 év alatt szinte semmit sem fejlődött, és nem tudja megfelelő mértékben támogatni a csapatot. Fontosnak tartom a fiatalítást, és ezt legjobban úgy lehet megoldani, hogy visszanyúlunk a gyökerekhez: az akadémistákhoz. A 'B' csapatnak pedig van egy tehetséges balhátvédje, Cucurrella. Ingyen van, a harmadosztályból messze kilógna, a kölcsönszerződések pedig nem szoktak bejönni. 

Középen a Pique-Umtiti páros szerepe megkérdőjelezhetetlen, mögöttük vannak csak kérdések. Úgy gondolom, 4 belső védővel teljesen nyugodtan le lehet hozni egy szezont, így a számukat semmiképpen sem növelném. Vermaelen nagyon sérülékeny, és váltakozó időszakai vannak, előző évben mégis remekül lehetett rá számítani, amikor rendelkezésre állt. Nem fiatal, viszont nagy rutinnal rendelkezik. Úgy gondolom, egy utolsó szezonra érdemes lenne itt tartani. Minaból nem láttunk sokat, viszont azért így is ki lehetett venni hiányosságait. Eladni fél  év után teljesen értelmetlen lenne, viszont ha kikölcsönöznénk, megfigyelhetnénk, mit tud igazából. Helyére pedig spórolás és előregondolkozás okán Marlont hoznám vissza, hisz talán ez az utolsó lehetőségünk, hogy magunkhoz láncoljuk. Egy éve, amikor játszott, engem meggyőzött, negyedik számú védőként abszolút megbíznék benne.

marlonsantos.jpg

Marlon 27 meccsen lépett pályára Nizzában

A középpályán minden évben nagy mozgolódások vannak, az idei sem kivétel. Iniesta elment, és ahogy már írtam korábban, én Robertoban látom a tökéletes utódot. Rakitic és Busquets helye nálam megkérdőjelezhetetlen, ők a biztos pont a kezdőben. Paulinhot kétkedve fogadtam egy éve, ám meggyőzött teljesítményével, ő a tökéletes rotációs ember a poszton. Az biztos, hogy változtatni kell múlt évhez képest, és Gomesnek nincs tovább maradása a csapatban. A portugál teljesen használhatatlan, felesleges, és foglalja a helyet mások elől. A helyére egy sztárjátékost szerződtetnék, aki szintén képes lehet betölteni az Iniesta utáni űrt. Ő nem más, mint Saul az Atleticoból. Saul már befutott sztár, ismeri a ligát, és remekül lát a pályán. Emellett jól passzol, a spanyol válogatottban is bemutatta ezt. Régi vágyam őt megszerezni, így az én álomcsapatomban bérelt helye van. Denis hatalmas kérdőjel, vannak remek és borzalmas meccsei is, mindenesetre én hasonlóan vagyok vele, mint Digne-el: egyszerűen nem látom a kellő mértékű fejlődést. Kicsit fájó szívvel, te túladnék rajta, és felhoznám a Barca B legjobbját, Carlos Alenát, aki a jövőt képviseli számomra. 

tavozok.png

Elöl Messi és Coutinho maradását nem kell magyarázni, én Dembeleben is nagyon bízom, viszont egy nagyon nehéz döntést meghozva megválnék Suareztől. Nagyon sokat tett az uruguayi a csapatért, ám az erőcsatárt nevelt belőle. Suarez öregszik, a mozgása lassul, a cselei nem jönnek, passzolni nem igazán tud. Egy dologhoz ért nagyon, az pedig a befejezés, de a játék többi elemét nem sajátította el mesterien. Ez idén nagyon kijött, és egy ennyire sokpasszos, technikás játékot játszó csapatban, mint a Barca, Suarez inkább teher, mint előny. Helyére egy egyszerű csereüzlettel Griezmannt hoznám, akinek képességeit talán nem kell magyarázni. Nyilván ő lenne az alapember, Alcacer pedig továbbra sem kapna sok játékidőt, főleg úgy, hogy megválnék tőle. A spanyolra gyakorlatilag minden ugyanúgy igaz, mint Suarezre, csak éppen szerencsétlen sokkal rosszabb játékos, mint az uruguayi. Két szezon elég volt ebből a bénázásból.

Helyére visszahoznám Munirt, aki jó szezont zárt az Alavesnél. Voltak neki jobb és rosszabb időszakai, amíg Sandroval versenyzett pár éve, én adnék neki egy utolsó esélyt, ugyanúgy, mint egy éve Deulofeunak. Maximum ha nem jön be, akkor ő is repül. Apropó, Deulofeu: a megüresedett posztra tökéletes választás a fiatalítás: jöhet Arnaiz a B-ből, akit mindenki megismert a remek kupaszereplés alkalmával. Maradt Vidal: jobbhátvédnek érkezett, aztán alkalmi szélső lett belőle. Az előző bekezdésben taglalt neveket felsorolva gyakorlatilag semmilyen esélye nem lenne a csapatba kerülésre, és amúgy is nagy csalódás a játéka: nyugodt szívvel válnék meg tőle. 

tavozok2_1.png

A további kölcsönben levő játékosok helyzete sokrétű, de leginkább az 'elpazarolt tehetség' címszóval írható le. Ezalól is kivétel Douglas, akinek az arcára sem emlékszem már (talán nem is baj), 2 jól tejelő kecskéért már megválnék tőle. Samper nagy tehetségként lett kikiáltva, de aztán a sorozatos szar kölcsönszerződések az ő fejlődését is megállították. Továbbra sem látom a helyét a csapatban, így egy utolsó kölcsönre még kiküldeném, aztán ha az sem jön be, akkor marad az eladás. Rafinhanak remek szezonja volt Enrique első szezonjában, de nagyon sérülékeny szegény, aminek köszönhetően kikerült a csapatból. Nálam már nincs helye a keretben, kicsit fájó szívvel, de megválnék tőle is. 

Jövő évi keret: Stegen, Cillessen; Umtiti, Pique, Vermaelen, Marlon, Alba, Cucurella, Kimmich, Semedo; Busquets, Rakitic, Roberto, Saul Niguez, Paulinho, Alena; Messi, Coutinho, Dembele, Griezmann, Munir, Arnaiz 

 barcelona-news-barcelona-news-josep-maria-bartomeu-854157.jpg

mb22

Érkezők: Lenglet (30M), Cucurella (B), Frenkie de Jong (35M), Thiago (60M), Arthur (30M), Riqui Puig (B), Alena (B), Arnaiz (B)

Távozók: Mina (K), Digne (20M), Gomes (35M), Paulinho (50M), Alcacer (30M), Vidal (15M), Douglas (0M), Rafinha (30M), Marlon (K), Munir (13M), Samper (K)

Büdzsé: Eladásokból 193M bevétel, kiadásokra 155M megy el, a kasszában marad 138M.

 erkezokmate.png

Kapusok: ezen a poszton van a legkevesebb szükség változtatásra. Ter Stegen a bajnokságban és a BL-ben is stabil teljesítménnyel bizonyított, Cillessen pedig alázattal, nyugalommal, és türelemmel várt a lehetőségre, majd megmutatta mit tud. A holland iránt egyébként érdeklődnek klubok, de én nem adnám el.

Védelem: a bajnoki szezon 2/3-áig, vagy ha úgy jobban tetszik, a római zakóig majdhogynem feltörhetetlen volt. Umtiti és Piqué addig legjobb szezonjukat futották, Vermaelenre sem lehetett panasz, Mina meg elvolt mint Marci Hevesen. Aztán bekattant valami, és az egész védelem szétcsúszott. Rómában 3-at kaptak, utána a Celtatól 2-t, a Realtól 2-t, a Levante pedig röhögve pakolt be egy ötöst. A gond az, hogy Mina tapasztalatlansága okán nincs egy negyedik védő, akire minden esetben számítani lehet. Lenglet, a Sevilla francúz védője komoly célpont, érdemes lenne megpróbálni. La Ligas tapasztalatai mindenképp jó pontot érnek, emellett remek idényt futott a Sevillával. Megbízható pont a védelemben, ráadásul fiatal is, így hosszan megoldás. Mindenképp távozna Digne, aki kapott lehetőséget szép számmal, hogy bebizonyítsa, itt a helye. Nem tudott velük élni. Pozitív kilengéseitől eltekintve szürke volt, soha nem tudott nagyot alakítani. A Barcánál járatos felfutó szélső védő dolog nagyon nem ment neki, ha felszaladt, sokszor nem ért vissza. Helyette Cucurella ideális backup lenne Jordi Alba mögé a padra. Ingyenesen lehetne előléptetni, és a másodosztályban is bizonyított már. Szép lassan be lehetne építeni a felnőttek közé.

clement-lenglet.jpg

Lenglet a világ egyik legígéretesebb belső védője...

Középpálya: évek óta küzd azzal a problémával a Barcelona, hogy lassú a középpályája. A játékosok öregszenek, lassulnak, így egyre döcögősebb a játék. Fizikálisan is gyengülnek, így elfér egy kis frissítés. Frenkie de Jong érkezése a Cruyff által elindított holland vonalat tovább vinné. A 19 éves amszterdami középpályás remek szezonon van túl, és mindkét fél elismerte az érdeklődést. Továbbá Thiago is újfent napirenden van. Itteni képzése okán könnyen visszaszokna a Barca stílusába, ráadásul másutt töltött évei során némi izomzattal is megtoldotta magát, így esze és sebessége mellé állóképesség is társul. Tökéletes kombo. Az ára sem sok, egy ilyen játékost 40 millióért ajándékba sem adnak.

Emellett majdnem 100%-os Arthur érkezése, aki nálam is jönne. Ő a brazil bajnokság Busquetse, rendkívül labdabiztos, jó meglátásai vannak, támadásban és védekezésben is hasznos. Mindenképp nagy erősítés lenne. Alenanak évek óta irányulnak törekvések a felhozatalára, de valahogy minden kútba esett. Igaz, eddig nem bizonyított mérvadó meccseken, de muszáj megpróbálni. Nem maradhat a 3. ligában, ha nem hozzák fel, eligazol. Végül utolsó érkezőnek felhoznám Riqui Puig-ot a 'B'-ből. Tudom, ez merész ötlet, de aki egymaga lefocizza a korosztályos BL döntőben a Chelsea vonatkozó csapatát, azt azt hiszem, egyszer meg lehet méretni profi szinten is. Beszédes a szerződéshosszabbítása, mely értelmében 100 millió euró a kivásárlási ára. Ifistáknál ez nem átlagos...

artur180201.jpg

Arthurnak van a legjobb passzstatisztikája az előző szezonban a brazil ligában....

Ennyi érkezőnél értelemszerűen kell lennie távozóknak. Ilyen lenne André Gomes: emlékszem, amikor megvettük, a Real Madriddal volt érte óriási, végsőkig tartó küzdelem. Az utolsó pillanatokban a Valencia végül a Barca ajánlatát találta jobban, így a Real Madrid leigazolt helyette egy bizonyos Marco Asensiot. Érezzük?...Igazából nincs olyan játékelem amelyben Gomest még csak közepesnek is lehetne nevezni. Soha nem volt ez a szint, és nem is lesz az. Bármennyit is kapunk érte, mehet. Mivel kevés az non-EU-s hely a csapatban, és a fiatal Arthur érkezik, így Paulinhot el lehetne passzolni. Tény, hogy fantasztikus idényt futott, de fiatalítani kell lassacskán, és ezt nem egy 29 évessel lehet. 

Támadósor: nyilván a csapat legeredményesebb része, de idén az 5 támadóból Messi és Coutinho nyújtott csak megbízható teljesítményt. Dembélé a szezon végére összekapta magát, Suárez végig vergődött, Alcácer pedig röhejesen keveset játszott. Kissé kaotikus időszakon vannak túl a fiúk, azonban ha összekapja ezt a csapatrészt is Valverde, egy-két fiatal beépítésével Európa legjobb támadó szekciójával dicsekedhet a Barca. Remek példa lehet José Arnaiz, ő az utóbbi idők legígéretesebb La Masia támadói közt van, akit személy szerint többet elnéznék a felnőttben. Góljai is vannak már, bizonyította, hogy érett lehet a feladatra. Ráadásul ingyen bővülne a keret.

Persze még így sincs szükség mindenkire, Alcacer pl. nyugodtan mehet: ez a távozás kivételesen nem a csapat, hanem a játékos érdekei miatt lenne jó. Alcacernek jó képességei vannak, amelyekkel egy a Barcánál valamelyest kisebb csapatban alappillér lehetne. Kár lenne kihagynia a lehetőséget. Vidalt sem marasztalnám, hiszen nagyobb volt a füstje mint a lángja. Amikor megérkezett, mindenki ajnározta, hogy tud támadót is és védőt is játszani. Hát, ez nem így van. Egyiket sem tud. Két dolgot tud. Futni és beadni. Ez ide kevés. 

tavozokmate.png

A maradék kölcsönben levő játékosokat mind elküldeném különböző okok miatt. Douglasnak lassan eljön az ötödik itt töltött idénye, de még mindig halvány lila fingom nincs arról, mit keres itt. Menjen, menjen jó messzire. Rafinhaval nem számol Valverde, lassacskán pénzzé kéne tenni. Szomorú, mert szerintem a képességei meglennének, de az edzőnek nem ilyen játékosra lenne szüksége. Marlon az előző szezonban alapember volt, de egy ennél rangtalanabb bajnokságban. Nem várok tőle sokat, ha be is mutatkozhat az előszezonban, nehezen verekedné be magát a csapatba. Még egy kölcsön nem árthat. Munir a posztján lévő túljelentkezés miatt kétlem, hogy bárhol is kezdő lehetne, így megválnék tőle, hiszen sok már ez a kölcsön-nem kölcsön hercehurca. Samper sokat volt sérült, kiesett a csapata. Nem túl jó szezon. Plusz nemzetközi szinten aligha lehet rá egyelőre építeni. Még egy év kölcsön jót fog neki tenni, az biztos.

tavozok2.png

Jövő évi keret: Stegen, Cillessen; Semedo, Roberto, Alba, Cucurella, Pique, Umtiti, Vermaelen, Lenglet; Busquets, Rakitic, Denis, Frenkie de Jong, Thiago Alcantara, Arthur, Alena, Riqui Piug; Messi, Suarez, Coutinho, Dembele, Arnaiz

 

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket! Te kiket igazolnál idén a vezetőség helyében? 

 

Közreműködő adminok:

"Érkezők" és "távozók" képek: Isti

Szerkesztő: PT10

 

World of FCB, 2018.

A bejegyzés trackback címe:

https://worldoffcb.blog.hu/api/trackback/id/tr6614082859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása