worldoffcb

Egyszer véget ér a lázas ifjúság...

Andrés Iniesta búcsúja, avagy: így múlik el a világ dicsősége

2018. április 30. - mb22

31047753_2104032126292125_7520230548359348224_n.jpgBarcelona az elmúlt napokban szegényebb lett. Andrés Iniesta hosszas várakozás után bejelentette távozását! Ez a poszt pedig Neki szól. Nem arról akartam írni, miket nyert meg. Erre bárhol rá lehet keresni. Inkább arról, miket hagy maga után. Zsepiket bekészíteni! iniesta-7591.jpg

“Andrés! 

Szívfájdító volt olvasni, hogy a távozás mellett döntöttél. Anno amikor nagy barátod, Xavi jelentette be ugyanezt, az volt hasonló érzés. Itt a búcsú ideje, ez nyilván nem könnyű egyik félnek sem. A döntésed nyilvánvalóan megfontolt, átgondolt érveken alapszik. A természet rendje, az emberi élet velejárója, hogy az ember fizikálisan egy idő után nem bírja a rohanást. Őszintén meglepne, ha ezt pusztán anyagi okok miatt lépnéd meg. De amiket itt hagysz magad mögött, azok az értékek mindig iránymutatóak, példaértékűek maradnak.  

andres-iniesta-barcelona.jpgEgyszer nem láttam az arcodon, hogy unalommal, pusztán a pénz miatt focizol, vagy esetleg hogy a remény téged is elhagy. A legfontosabb pillanatokban mindig a legnagyobb fordulatszámon pörögtél. Soha nem kerested a kifogásokat, a bűnbakokat. Az ujjal mutogatás nem a te asztalod. Be tudtad ismerni, ha valami nem megy. Igazi egyéniség voltál a pályán. Nem az a fajta, aki imád szerepelni, hanem aki csendben, a háttérben végzi a munkáját, mégis mindenki figyeli. Példát mutattál nem csak a fiataloknak, a korosztályodnak is. Amikor a felnőtt keretbe bekerültél, nyilván nem volt egyszerű adaptálódni ahhoz a szinthez, melyet ott tartani kellett. De nem hátráltál ki. A kis angyalarcú zseni tovább küzdött, és élvezte Rijkaard bizalmát, akinek a beépítését köszönhetjük.

dannyjarque_1677020c.jpgAztán ahogy pörögtek az évek, szép lassan tiéd lett az öltöző. Nem azért, mert akkora hangod volt, és nem is az arcod miatt. Egyszerűen a személyiségeddel meg tudtad nyerni őket. Az újonnan érkezőket meleg szeretettel köszöntötted, akinek pedig gondja volt, segítettél. Ez a maximális, amit egy futballista tehet a csapatért a pályán kívül. Téged nem az egyéni díjak hajtottak. A csapat sikereiért dolgoztál az elmúlt 22 esztendőben. Ha vészterhes idők jártak akkor, ha minden klappolt, akkor. Érezted, mikor kell azt mondani, elég. Érezted, mikortól lehetsz evezős helyett nehezék a hajóban. Eljött ez a pillanat. Mindannyian könnyes szemmel vesszük ezt tudomásul, fáj. Hogy is ne fájna, amikor a La Másia valaha volt egyik legjobbja kirepül? Hogy is ne fájna látni, ahogy az öltöző legfontosabb helye megüresedik? Még egy ilyen középpályást utánpótlásbázis nem nevel ki. De eljött ez a pillanat. A búcsú pillanata. 

insights-the-artist-featured-image.jpgÉs most, amikor a küszöb felé lépdelsz megpakolt csomagjaiddal, hogy ennek a 22 évnek búcsút ints könnyes szemmel, egy dolgot, az örökségedet hagyod a hátad mögött. A tökéletes focistát, a tökéletes embert.

Köszönünk mindent, és mihamarabb visszavárunk, Kapitány!”

/Egy igazi rajongód/

messi-iniesta-chelsea-barcelona-celebration.jpg

Ki ne emlékezne a Chelsea ellen szerzett góljára a 92. perc derekán? Ki ne emlékezne a hollandok ellen szerzett góljára a 116. percben? Felejthetetlen pillanatok voltak, és mindig a legfontosabbkor volt a legjobb helyen ez a kis zseni, és találta el a legjobban a labdát. Továbbá érdekesség, hogy ő az első, akitől a France Football vezérigazgatója hivatalosan kér elnézést, amiért az Aranylabdát nem ítélték neki oda. Ez tehát Don Andrés Iniesta öröksége: a Barca futballjának igazi értékei.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://worldoffcb.blog.hu/api/trackback/id/tr8813881780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Raven1975 2018.05.01. 21:27:45

"Régebben sokszor kérdezték: "Xavi vagy Iniesta?" Pep erre mindig azt felelte: " Xavi és Iniesta." Mindketten. Nem az egyik vagy a másik. Mindig együtt. Sokan úgy vélték, nem tudnának együtt játszani. De ez nem igaz. Soha nem lenne szabad egymás nélkül játszaniuk." (Andrés Iniesta - Életem játéka) :( ❤
süti beállítások módosítása