worldoffcb

A helyes út - 2018 nyár összes kimenő és bejövő Barca-átigazolása

Minden igazolás szubjektív értékelésekkel, pontokkal

2018. szeptember 02. - world_of_fcb

Vége az átigazolási szezonnak, mi pedig hagyományaink szerint szubjektíven értékeljük az összes kimenő és bejövő transzfert, majd a cikk végén a vezetőség felé fogalmazunk meg kritikát. 

Korábbi részeink rendkívül tanulságosak: megmutatják szakértelmünket, vagy pedig annak a hiányát. Érdekes visszaolvasni, mit láttunk bele mostani játékosainkba évekkel ezelőtt. Akit érdekel ilyesmi, az olvassa el két évvel ezelőtti, a múlt nyári, illetve az idei téli értékelőnket. 

Idén is 1-től 5-ös skálán értékelünk, az egyes a legrosszabb, a 10-es a legjobb osztályzat. A vezetőséget 10-es skálán értékeljük.

 83848149.jpg

Érkezők

Arthur Melo (Gremio) 31 + 9M (millió euró)

 arthur.png

PT10: Sikerült az így is túlzsúfolt középpályát új igazolásokkal megerősítenünk. (?) A brazilnak vannak a hazai ligában a legjobb passzmutatói, mely úgy gondolom, remek belépő Barcelonába. A probléma az, hogy azért ezek az adatok csalókák lehetnek, hiszen a spanyol bajnokság egy teljesen más szintet képvisel. Meglátjuk, hogy szerepel a srác, ez mindenképp bemelegítő tesztszezon számára. A kisebb meccseken kezdenie kell, mert csak így derülhet ki, hogy jó igazolás volt-e. Egyelőre viszont csak egy kérdőjel.

mb22: Ha Malcom zsákbamacska, akkor nem tudom ő mi. Egy Európában még eddig max. nyaralni járó, azonban jónak titulált középpályásról beszélgetünk. Az mindenképp pozitívum, hogy a jelen piacviszonyokhoz képest őt is olcsónak lehet nevezni. Plusz a társak, és a közvélemény is eddig csak jót mondott róla. Szóval várjuk meg az első igazi bevetését. Az azért mondjuk egy nagy LOL, hogy pont ő kapta meg Iniesta mezszámát. Na mindegy. 

 

Clément Lenglet (Sevilla) 36M

lenglet.png

PT10: Fontos frissíteni az öregedő és lassú védelmünket. Lenglettel előbbi sikerül, hiszen még fiatal, utóbbi viszont nem javul, hiszen ő sem az a kifejezetten gyors fajta. Hatalmas előnye lehet, hogy ismeri már a ligát, aminek egyik legjobb csapatában volt alapember. Sőt, az egyik legjobb az előző szezonban. Nem csoda, hogy elvittük, és ilyen ár mellett még az se vészes, ha nem válik be. Szerintem viszont befog. 

mb22: A Sevillában már láthattuk, és ott tisztesen helyt állt. De nem összekeverni a szezont a fazonnal. A Sevilla nem Barcelona. Ott nem olyan magasak az elvárások, esstébé. Ha mondjuk egy hangyakukival több nemzetközi ismerete lenne, az nem ártana. De fiatal még, előtte az élet, és van benne fantázia. Hosszútávon jó lehet. Lehet(!). 

 

Malcom (Bordeaux) 40 + 1M

 malcom.png

PT10: Az idei legfeleslegesebb igazolásunk szerintem. 40 milláért igazoltunk a padra. A padra, hiszen Suarezt nem fogja kiszorítani, az uruguayi tökéletes cseréje pedig Munir. Marad a szél, ahol Messi egyértelmű, Dembele is az új srác előtt van, és véleményem szerint Coutinho is ezen a poszton tud elfogadhatót nyújtani. Ezek mind fontosabb játékosok Malcomnál, ha pedig kiegészítő embert akarunk keresni, Araniz tökéletes lett volna.

mb22: Nem azzal van itt a gond, hogy egy 20 évest vesz 41 millióért a Barca. A piaci viszonyokhoz képest ez ma olcsónak számít. Csak hogy ennél kevés nagyobb zsákbamacska létezik. Egy francia bajnokságban bontogatta a szárnyait, aztán fejest ugrik az elit igen mély vizébe, nemzetközi tapasztalat nélkül. Ráadásul sikerült újfent belekeveredni egy tisztességtelen üzletbe. Adjunk neki egy kis időt, aztán térjünk oda vissza, hogy megérte-e. Jelenleg erre nem tennénk fel asszonyt-házat-kocsit. 

 

Arthuro Vidal (Bayern München) 18 + 3M

 arturo-vidal.png

PT10: Már Paulinho sem azért érkezett, mert feltétlenül annyira beleillett volna a mindennapi barcelonai játékba. Azért érkezett, mert beleillett Valverde elképzeléseibe. Az edzőnek szüksége van egy ilyen box-to-box erő-középpályásra, aki egyfolytában robotol, és még ha annyira nem is technikás, ezt kompenzálni tudja elképesztő fizikai erejével. Azután, hogy Paulinho elment, egyértelmű volt, valaki jönni fog a helyére. És szerintem azt senki se hitte volna, hogy a Bayern egyik legjobb, több nemzetközi csapatban is bizonyított sztárját fogjuk elhozni, 5 éve is nevetségesnek számító összegért. Ez 2018-ban egy Barcelona kaliberű csapattól hatalmas bravúr. 

mb22: A Barcelona egyik nagy gyengéje mindig is az volt, hogy nem erős a középpálya. Paulinho dobott kicsit a helyzeten, de még az sem volt az igazi. Most azonban itt van egy komplett őrült, aki méghozzá focizni is tud. Azért lehet meglepő kicsit az üzlet, mert minden mással ellenben ennek olyan szinten nem volt majdhogynem semmilyen előzménye, hogy én speciel akkor tudtam meg hogy ilyen opció van, amikor leigazoltuk. Zseniális. Szépen csendben, a színfalak mögött, amíg mindenki Thiagon meg Pogbán csámcsogott, elhoztuk az európai mezőny legkegyetlenebb középpályását...18 millióért. A bokám lefosom. 

 

Sergi Samper - vissza kölcsönből

 samper.png

PT10: Hosszú évek óta erőltette rá a csapat a rosszabbnál rosszabb kölcsönszerződéseket, emellett súlyos sérülések is hátráltatták a spanyolt, ő mégis kitartott mellettünk, és most végre megkaphatja a lehetőséget. Hosszú évek óta keresi a csapat Busquets alternatíváját, pedig itt van Samper, aki teljesen ugyanabban a pozícióban játszik, és a La Masia "terméke", szóval remekül ismeri a rendszert. Így, hogy megtartják, még több jelölt van a középpályára, de közülük nem Samper a felesleges. Idén kiegészítőembernek tökéletes lehet, ha használja a mester, utána pedig meglátjuk, hogyan tovább.

mb22: Évek óta először döntött jól a vezetőség. Abidal komolyan mondom, kurva jó munkát végez. Már tavaly nyáron is látszott, hogy Busquets tudása megvan benne, csak pallérozni kell. Az pedig annyira nem nehéz feladat, ha megfelelő meccseken megfelelő számú percet kap. És sok idő után először vélhetően nem a kiesés ellen kell kaparnia a csapattal (sikertelenül (2017-ben a Granadaval esett ki, 2018-ban a Las Palmassal)), hanem bajnoki ambíciókkal kel fel és tér nyugovóra. Ez sem mindegy. Üdv itthon, Sergi!

 

Munir El Haddadi - vissza kölcsönből

 nubir.png

PT10: Valverde mentalitásából következtetve nem hittem volna, hogy a spanyol-marokkói csatáristen fogja nyerni a versenyt Alcacerrrel szemben, azonban mégis ez történt. Azt hiszem, jó döntés született: Alaccerrel 2 éve nem megyünk semmire, Munir azonban remek szezont zárt az Alavesnél. Cserének tökéletes lehet Suarez mögé, és nála is ugyanaz a helyzet, mint Deulofeunál: ha sokadszorra se jön be, télen meg lehet válni tőle.

mb22: Ernő bá éreztette, hogy a Paco-Munir duóból Munirt favorizálja, ennek megfelelően neki adott lehetőséget, ő pedig mindenki nagy szerencséjére élt is a neki szánt bizalommal. Nagyon jó ötlet a marasztalása. Az a tavalyi Valencia kölcsön, amiből később a végén az Alavésnél kötött ki, nem volt igazán sikeres. Ha Suárez hasonló formát mutat, nem lesz nehéz dolga.

 

Rafinha Alcantara - vissza kölcsönből 

 rafinha.png

PT10: Egyetértek azzal a gondolattal, hogy kell neki adni egy új esélyt, és ennek most kell megtörténni. Azonban nem mindegy, hogy mik a körülmények. Jelenleg úgy kéne lehetőséget kapnia, hogy másik 7 játékos küzd a 3 pozícióért a középpályán, feltéve ha Coutinhot szélsőnek tekintem. Csak sajnos nem az, mert Valverde nem ott játszatja, hanem középen. Emellett Rakiticnek és Busquetsnek járnak a percek, ezzel pedig be is telt a 3 hely a nagy meccsekre. Ezután a kisebb meccseken az új igazolásokat, tehát Arthurt és Vidalt is kéne próbálgatni, és akkor még nem beszéltem olyan nevekről, mint Samper, Denis, Alena. Hogy az istenben lehet így lehetőséget kapni?

mb22: Egy lehetőséget megér a felnőttnél. A tavalyi szezonja nem sikerült parádésra, az Inter pedig nem akarta megvenni, így visszajött. Rotációs alapnak tökéletes, és ha képes igazán nagyot dobni, hamarosan belőle is nagy név lehet. Ehhez csak ő maga kell. Örülök, hogy kapott egy lehetőséget!

 

Carlos Alena (Barcelona B)

 alena.png

PT10: Ezzel a döntéssel kivégezték a srácot. Teljesen felesleges vitatni. A nagy csapatnál 1 rohadt perce nem lesz a szezon normális (=nem spanyol kupa decemberben harmadosztályú ellenfél ellen) meccsein. Ha lesorolják a Barca B-be, az pedig neki már nem szint. Így fog megállni a fejlődés, így lesz Alena is újabb elpazarolt tehetség. Bravó!

mb22:  Nehéz a helyzete a srácnak. Mivel a Barca B nem tudott bent maradni a Segundában, ezért ha ott maradna, az egy év lenne, amikor szinten alul játszana. Azzal senki nem nyer. Itt azonban mellette van Coutinho, Rakitic, Busquets, Vidal, Samper, Denis, Arthur, és Rafinha. 3 darab helyre. Finoman szólva nagy falat Coutinhoékat kiszorítani, még egy sztárnak is, nem hogy Alenának. Valverde tavalyi filozófiája alapján pedig erre sok lehetőség sem lesz. Reméljük, változtatott ezen, és Alena perceket kaphat majd.

 

 

Távozók

 

Andrés Iniesta (Vissel Kobe) ingyen

 ini.png

PT10: Megkapta a szerződést, miszerint csak ő dönt a távozásának időpontjától. Innentől a vezetőség részéről már csak a búcsúztatás minőségét lehet értékelni, arra pedig nem lehet kifogás. Az meg, hogy nem kaptunk pénzt érte, szerintem senkit sem érdekel. Nagyon hiányozni fog.

mb22: Ha túllépünk a kezdeti fájdalmon, meglátjuk, hogy Andrés nem véletlen döntött így. Neki olyan szerződése volt, mely értelmében amennyiben időben bejelenti távozási szándékát, szabad utat kap. Elfáradt, egész egyszerűen ennyi történt. Persze, egy kevés pénz jól jött volna, de ezen nem múlik semmi.

 

Gerard Deulofeu (Watford) 13M

 deolonehezaneved.png

PT10: Mióta először kölcsön lett adva, csak a szenvedés megy, melyet nagyon rossz volt nézni. Ha korábban megváltunk volna tőle, talán többet kaphatunk, de jelenleg Deulofeu véleményem szerint nem is ér többet. A csapatba idén végképp nem férne be, talán majd Angliában több lehetőséghez juthat.

mb22: Amikor 5 év után visszatér egy játékos kölcsönök sorozatából, méltán várhatja el a szurkoló, hogy na akkor kisbarátom, mutasd, mit tanultál. Deulofeu azonban az évek alatt látszólag semmit nem fejlődött, egész egyszerűen olyan szinten volt fölösleges a csapatnak, hogy fél év baszakodás után ment is kölcsönbe. Majd erre jöttek a Watford ajánlatai. 13 millió kb az az ár, ami megfelel érte. Jó üzlet volt, mert ha eddig nem fért be a csapatba, most aztán végképp elfelejtheti.

 

Paulinho (Guangzhou Evergrande) 1 év kölcsön, 40M vásárlási opcióval

 paul.png

PT10: Nem tudom, mi értelme ennek az üzletnek. Paulinho egy év alatt meghatározó játékossá vált, tökéletesen beleillik Valverde taktikájába. Nem tudni, hogy a játékos vagy a vezetőség akarta, hogy visszamenjen kurva sok pénzt keresni Kínába, de ha már így kellett lennie, akkor rendesen el kellett volna adni. Paulinho idősödik, így egyre kevesebb pénzt lehet érte kapni. Hogyha az a vásárlási opció kötelező lenne, akkor ez az üzlet remek, de így viszont nagyon rossz. Ha a kínaiak nem akarják megvenni egy év múlva a játékost, akkor egyszerre lesz itt Vidal és Paulinho, pénzt pedig nehezen fogunk csinálni akármelyikből is.

mb22: Egy éve senki nem gondolta, hogy ebből az isten háta mögöttről reinkarnált múmiából a Liga leggólerősebb középpályása lesz. Mindenki leírta, aztán ő szépen válaszolt. Most pedig kapott egy új csavart a korántsem követhető sztori: visszament Kínába egy év kölcsönre, jövő nyáron pedig a Gunagzhou (vagy mi) megveheti 40 milláért. Mondjuk 31 évesen megnézném, mit akar vele Valverde. Lehet a pénz jobb lesz.

 

Douglas (Sivasspor) kölcsön

 douglas.png

PT10: Ezzel az üzlettel pedig végérvényesen el kell fogadni: nem fogunk pénzt kapni Douglasért. Eddig mindig 3 pontot adtam ezekre a kölcsönszerződésekre, mert tudtam: következő nyáron újra visszajön. Hát most már nem fog.

mb22: Frankón kabaré, hogy úgy kellett lerázni a tagot, hogy egészen addig dobáljuk a kukába, amíg lejár a szerződése, és nem tud visszajönni. A legnagyobb akkor is az volt vele kapcsolatban, hogy ÖT éven át nem sikerült olyat találni, aki pénzt áldozna rá. De végre vége (lekopogni!!) 

 

Lucas Digne (Everton) 20 + 1,5M

 digne.png

PT10: Nagy reményekkel jött, de nem sikerült megváltania senkit és semmit. Az előző év talán még rosszabbul is sikerült, mint az első. Digne-nek közepes védekezési tudása mellett hatalmas problémája volt, hogy egyáltalán nem tudta segíteni a támadásokat, ez egy szélső védőtől pedig kevés ebben a csapatban. Tényleg foglalta csak a helyet, ennyi pénz pedig teljesen elfogadható érte. 4 millió profitot sikerült csinálni a játékosból úgy, hogy a piaci értéke egész biztosan nem nőtt. Remek üzlet.

mb22: Középfos volt, (több-)kevesebb pozitív kilengéssel. Világos, hogy a felfutó szélsővédő szerep nem illik rá. Alba mellett tehát esélye sem volt labdába rúgni. Az ő szempontjából ez akár még ugródeszka is lehet, mi meg örüljünk annak a 20 millának amit kaptunk érte. Valljuk meg, sok vizet nem zavart. Nem lett volna értelmes nagyon marasztalni.

 

Aleix Vidal (Sevilla) 8 + 2,5M

 vidal.png

PT10: Igazi korszakai voltak: a félelmetesen szar és a közepesen rossz időszakok között váltogatott szegény. A végére már a posztját sem lehetett igazán behatárolni, mert sehol nem tudott értékelhetőt nyújtani. Szükségszerű volt eladni, és képességeit tekintve egész sokért is sikerült. Újabb sikerfejezet ezen a nyáron: még egy itt ragadt, teljesen feleslegessé váló játékostól vált meg a csapat valós pénzért.

mb22: Hosszú szenvedés végén lett pont ez a transzfer. Vidal soha nem volt az a játékos, aki úgy 100%-ig beleillett a csapatba. Védőnek sem, és támadónak sem volt igazán hasznos, most pedig, hogy mindkét poszton több ember is van, így nem is jutott volna levegőhöz. Nem az anyagiak mutatják meg, ez milyen üzlet volt. Mindkét fél jól járt vele, nem a pénz számít.

 

Yerry Mina (Everton) 30 + 1,5M, visszavásárlási opcióval (60M)

 mina.png

PT10: Érdekes, hogy talán pont ő lett a legmegosztóbb transzfer. Az az érzésem vele kapcsolatban, hogy a remek VB-je miatt az emberek többsége bemesélt magának valamit Mináról, ami sajnos nem igaz. Itt van a csapatnál fél éve, és hiába mi csak a meccseken láttuk (vagyis leginkább azokon se), Valverde minden edzésen közelről figyelhette. Ha nem kell, az nem véletlen. Eleve lassúcska a védelem, ezen ő nem segít. Magasságra nincs szükségünk Pique és Lenglet mellett, más különleges képességet pedig nem látok benne. Nem EU-s játékos, ezért se fért volna be a csapatba. Fél év alatt 20 millás profitot sikerült belőle csinálni, és ha nagyon kell, még vissza is lehet venni. Mondjuk ennyiért remélem, meg se fordul majd Bartoék fejében.

mb22: Amikor a VB-n 3 gólt fejelt, komolyan elkezdtem azt hinni, hogy idén berobbanhat. Mindene megvan ahhoz, hogy egyszer a legjobbak közt legyen. Ugyan kegyvesztett lett, plusz elfogytak a nem EU-s helyek, ezért kénytelen volt a csapat megválni tőle, de fontos megjegyezni, hogy van visszavételi opció. Az a 30 millió pedig teljesern korrekt.

 

André Gomes (Everton) kölcsön + 2,5M

 gomes.png

PT10: Elképesztő teljesítmény, hogy sikerült elhitetni egy csapattal, hogy szükségük van Gomesre. Köszi, Everton! Viccet félretéve azért egy eladás (akármennyiért) jobb lett volna, félek, hogy Douglas 2.0 lesz a történet vége.

mb22: Csoda, hogy talált a vezetőség olyan csapatot, akinek valamiért Gomesre volt szüksége. El nem tudom képzelni, mit lát abban az emberben valaki. De ha az eddigi nyarak szarakodását vesszük alapul, ismét meglengethetjük franciasapkánk Abidal előtt, és kortyolhatunk egy szavinyonblan-t az egészségére. Így kell rendet rakni. Elérte, hogy fizessenek egy olyan játékosért, akit eddig úgy sem vittek volna, ha a Barca fizet.

 

José Arnaiz (Leganes) 5 + 0,5M, visszavásárlási opcióval (?M)

 arnaiz.png

PT10: Szívesen láttam volna idén a csapatnál, de ezt sem tartom rossz megoldásnak. Ha nem jön be a ligában, akkor jó áron váltunk meg tőle, nem lesz olyan szenvedés, mint pl. Deulofeuval volt évekig. Ha bejön, visszavehetjük, az azonban zavaró tényező, hogy nem tudni, mennyiért. Eddigi tapasztalatok alapján kb. kétszer annyi szokott lenni az ár, mint amennyiért eladtuk, ez olyan 10 milliót jelenthet ebben az esetben. Munirt ennyiért vettük vissza elég nagy rizikó mellett, ha azt megérte meglépni, szerintem ezt is érdemes lesz majd.

mb22: Ugyan ő nem az a klasszikus kinevelt játékos, mégis rossz érzésem van amiatt, hogy elment. A kupában többször is megmutatta, hogy van benne némi fantázia, de több lehetősége sajnos nem volt. Ezt felrónám Valverdének. Megérdemelte volna az esélyt. Visszavételi opció itt is van, ha 4 év múlva visszajön, akkor azt mondom, megérte.

 

Marlon (Sassuolo) 6M, visszavásárlási opcióval (?M), amíg 50 meccset nem játszik az olasz csapatban. Ezután nem lehet visszavenni, és újabb 6M-t kell fizetni az olaszoknak

 marlon.png

PT10: Nem igazán vagyok elégedett ezzel az üzlettel, szerintem simán elférhetett volna tartalékként a csapatban idén. Amikor játszott, azt megbízhatóan tette, és ha már el kellett adni, akkor lehetett volna a ligába, az közelebb áll a játékstílusunkhoz. Egy kölcsönszerződés szerintem célravezetőbb lett volna, főleg, hogy nem tudjuk, mennyiért vehetnénk vissza. Mindenesetre az 50 meccses feltételből arra következtetek, hogy a klub nem mostanában akarja visszavenni, sok év után viszont jelentősen felkúszhat az ára. Szerintem ez nem igazán volt jó üzlet. 

mb22: Ő volt a másik, akit szívesen láttam volna az első csapatnál. Korábban, még Lucho alatt volt két meccse Umtiti mellett, nem volt rossz. Utána jött egy nizzai év, de nem derült fény arra, mennyit fejlődött. Ez kár, mert talán egy esélyt érdemelt volna. Most azonban aprópénzért a Sassuoloé, és amint lejátszik ott 50 meccset, az olaszok fizetnek még 6 milliót, és a Barca visszavételi jogának annyi. Ezt nem tartom túl jó üzletnek, kockázatos, hogy elveszítjük.

 

Paco Alcacer (Dortmund) kölcsön + 2M +  vásárlási opció (23M), de ezt a Barcelona visszautasíthatja

 alcacer.png

PT10: Bár Suarez se jó mostanában, Alcacer még így is érezhetően rosszabb nála. Az első év tragikus volt, a másodikban gyakorlatilag nem játszott. Hasonlóan Gomeshez ő sem ebbe a csapatba való. Véglegesen kéne megszabadulni tőle, ezért ezek a kölcsönszerződések mindig kockázatosak, de kezdetnek ezzel is meg vagyok elégedve.

mb22: Valverde az előszezonban masszívan mutatta, hogy inkább Munirt pártolja, aki cserébe meggyőzte a teljesítményével. Így Alcácer kegyvesztett lett, és sok más lehetősége nem maradt. Itt nem sok percen nem nagy teljesítményt mutatott fel, de jól tudjuk, ha alapember, akkor van esélye bizonyítani, és meg is teszi. Mindkét fél profitálni fog ebből a - véleményem szerint tökéletes - kölcsön-üzletből!

 

Marc Cucurella (Eibar) kölcsön

 cucu.png

PT10: Az amerikai túra egyik legizgalmasabb kérdése az ő versenyük volt Mirandával az esetleges csere-balhátvéd posztért. Számomra is utóbbi nyert, a B csapat harmadosztályba való kiesésével viszont Cucurella a két szint közé került, így egy megfelelőbb helyre kellett elküldeni. Sikerült csak egy kölcsönszerződést kötni, amit sokkal jobban szeretek, mint a különböző vásárlási opciókat, ezenfelül pedig a liga egyik legszimpatikusabb csapatában kapott helyet. Remek lehetőség az egyenletes fejlődéshez.

mb22: Juan Miranda színre lépése majdnem egyet jelentett Cucurella távozásával. Valverde egyértelműen az utóbbit preferálta, és ha második védőre van szükség, Alba mögé Miranda kerülhet a keretben. Cucurella pedig élvén a lehetőséggel olyan csapatot választott, melynek alap embere lehet. Adott a feladat: 2-3 év alatt fejlődni annyit, hogy visszakerüljön. Jó üzlet volt, ebből sokan profitálhatnak.

 

 

Vezetőség

 

Ezek az értékelések félig-meddig összefoglalják az eddigieket, tehát az érkezőket és távozókat, emellett megvizsgálják, kit kellett volna még eladni. Értékelik a vezetőség teljes körű munkáját, sikerességét, az átigazolási időszak hangulatát, és a hiányosságokat is. Az értékelés 10-es skálán történik.

 vezetoseg_1.png

PT10: Felfoghatatlanul nagy a különbség előző év és e között. Nehéz nem elhinni, hogy Abidal érkezése az alapja az ekkora javulásnak, de én optimistán bízom benne, hogy Bartoék is jobban ráéreztek erre az igazolósdira. Sikerült megvenni a brazil liga legjobb playmaker-ét, egy világsztárt aprópénzért, egy ismerős, megbízható belső védőt, és egy nekem feleslegesnek tűnő brazil srácot. És egyikért sem kellett világrekordokat fizetni. Eközben ami sokkal fontosabb, elképesztő mértékű nagytakarítás kezdődött, Abidal konkrétan kitakarított a padon, gyakorlatilag sikerült elküldeni az Enrique-éra összes rossz igazolását. Nagyon elégedett vagyok összességében, de azért vannak idén is olyan pontok amiket nem tudok megérteni. Az egyik ilyen, hogy mi szükségünk van 8 középpályásra (Denistől simán meg lehetett volna válni, de Alena se tud igazán segíteni.) Malcomot teljesen feleslegesnek érzem, mert csak padozni fog, illetve rendkívül csalódott vagyok, hogy Miranda nem került fel a B csapatból, hiszen nem gondolnám, hogy Vermaelennek kéne helyettesítenie Albat. Összességében tehát soha ne legyen rosszabb nyarunk, de ettől még lehet hová fejlődni!

mb22: Évek óta küszködik a csapat azzal, hogy drága Bartomeuéknak hála, nagyobbnál nagyobb lehúzásokba viszik bele a mecénások a klubot, ültetik fel őket, csinálnak belőlük közröhej tárgyát. Ennek hozományaképp az elmúlt évek olyan sebességgel fosták a rosszabbnál rosszabb igazolásokat, hogy adott volt a feladat Abidal előtt: takarítson ki. És mit is mondjak, jól tette a dolgát a francia. Denis meg Vermaelen még a nyakunkon maradt, Suárezzel is lassan kezdeni kell valamit, de a fő feladatot, Iniesta pótását maximálisan megoldotta. Stabilitás és mélység került a csapatba, és hosszú idő után először azt érzem, lehet minőségben forgatni. Vannak még további, egyelőre orvosolatlan problémák, de összességében az iránnyal elégedettek lehetünk!

 40527512_344661786271657_3707538584497029120_n.jpg

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket! Te mennyire vagy elégedett a csapat igazolásaival?

 

Közreműködő adminok:

Képek: Isti

Szerkesztő: PT10

 

World of FCB, 2018.

A bejegyzés trackback címe:

https://worldoffcb.blog.hu/api/trackback/id/tr314208633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása