worldoffcb

Újabb ellentmondások - 2019 nyár összes kimenő és bejövő Barca-átigazolása

Minden igazolás szubjektív értékelése pontokkal

2019. szeptember 07. - world_of_fcb

Sorozatunk korábbi részei: 2016 nyár, 2017 nyár, 2018 tél, 2018 nyár, 2019 tél

Vége az átigazolási szezonnak, mi pedig hagyományaink szerint szubjektíven értékeljük az összes kimenő és bejövő transzfert, majd a cikk végén a vezetőség felé fogalmazunk meg kritikát. Idén is 1-től 5-ös skálán értékelünk, az egyes a legrosszabb, az 5-ös a legjobb osztályzat. A vezetőséget 10-es skálán értékeljük. (1M=1 millió euró)

 

Érkezők

Neto Murara (Valencia) 26+9M

 

PT10: A kapusposzt megkérdőjelezhetetlenül ter Stegené, ezért amikor a csapat mögé keres valakit, akkor a tapasztalat és az ár lehet a döntő szempont. Netonál tapasztalatból nincs hiány: játszott már topcsapatban (Juventus), és ismeri a LaLigát: 2 éve volt kezdő a Valenciában. Képességeit pedig remekül megmutatta az előszezonban. Nem tűnik rosszabbnak Cillessennél, mégis olcsóbban sikerült megvenni, mint a hollandot eladni. Jó üzlet. 

mb22:  Személyében egy tapasztalt, a ligát jól ismerő kapussal sikerült meggyengítenünk a Valenciát. Ez egyébként azért is előny, mert rengeteg fejfájást okozott nekünk a kiemelkedő teljesítményével. Másfelől ő nem biztos, hogy ezzel járt a legjobban. Hogyha a Barcelona kapust igazol, azt Ter Stegen mögé, a padra teszi. Jelen pillanatban aligha tudna olyan kapust venni a Barca, aki kijátszaná. Cili ugyanezt megjárta. Viszont Neto egész biztosan tudta, mit vállal, amikor aláírt. Ezzel a párossal hosszú távra is lehet tervezni, és attól nem kell félni, hogy a brazil beválik-e majd. 

neto.png

 

Antonie Griezmann (Atletico Madrid) 120M

 

PT10: Nehéz kérdés, mert kezdetekben az üzlet ellen voltam, ám amikor hivatalos lett, már inkább örültem neki. Tavaly eléggé felbosszantott azzal a filmmel, nem éreztem megfelelő módszernek, de az továbbra is tény, hogy Suarezre nemigen lehet számítani a nagy meccseken. Márpedig a csapatnak erre van szüksége. Griezmann akkor lesz jó vétel, ha a nagy meccseken fog tudni segíteni, hisz amúgy van bőven elég 100 millás csatára a csapatnak. A fő kérdés, hogy Messivel érezni fogják-e egymást, mert különben nehéz lesz. A transzferben van kockázat, hiszen az Atleticoban egy alapvetően védekező csapat gyors kontráira volt szokva a francia, nálunk viszont teljesen más szisztémában kell pályára lépnie. Összegezve tehát sok a kockázat, de egy bizonyított és befutott sztárt vettünk magunkhoz képest olcsón, aki ismeri a ligát és a csapat felét. 

mb22: Az utóbbi évek legbalhésabb vétele volt Grizie. Ugye indult minden azzal, hogy tavaly a VB alatt sokszor elmondta, nem mond semmit a torna végéig, hogy aztán egy Piqué által tulajdonolt stúdióban leforgasson egy 40 perces dokufilmet arról, hogy marad. Ezek után természetesen senki nem durrant ki az örömtől, mikor kiderült: a Barcelona ki fogja fizetni a 120 millióra csökkenő kivásárlási árát idén. Ez persze így is elég sok pénz, de a mai piacon ezek sajnos az árak. Ugyanakkor a miatta felvett hitel kicsit ront az összképen. Mindennek ellenére egyelőre azt mutatja, talán nem is volt ez olyan rossz üzlet. Végül is egy meglehetősen sokszínű, gólerős, több poszton is bevethető focistáról van szó, aki szeret csapatban játszani, és akinek nem büdös védekezni. Látszólag pedig a csapattársaival is jól kijön, és érti a játékot. Persze, eddig egymaga volt elől a felnőtt csapat támadói közül így nem várhattunk hatalmas csodát, de Messivel és Suárezzel akár egy eszetlen támadó hármast is alkothat. Természetesen a “bevált-e” kérdésre csak az idő ad majd választ, de biztos, hogy hasznos tagja (lesz) a csapatnak. 

grizikesz.png

 

Frenkie de Jong (Ajax) 75M

 

PT10: Aki látta tavaly játszani a srácot, az úgyis egyet fog érteni abban, hogy nagy üzletet kötött a Barca, még ennyiért is. Ha hagyják a saját szerepkörében focizni, akkor a srác lesz az új Busquets, efelől nem férhet kétség. Roppant fiatalon a BL-szezon legjobb középpályásává választották, hiszen nagy szerepe volt az Ajax fantasztikus menetelésében. Nálunk csak az a kérdés, mennyi idő alatt szokja meg az új rendszert, mert abban egészen biztos vagyok, hogy meg fogja szokni. Megfelelő játékrendszer mellett de Jongot a Barcelonának teremtették, remélhetőleg kölcsönösen profitálni tud majd a két fél ebből. 

mb22: Nos, a képességeit azt hiszem, senkinek nem kell bemutatni, és kár lenne ragozni a történet ezen részét. Lenyűgöző idényben volt kulcsfigurája az Ajaxnak, így a magas vételár érthető. Ő is az a fajta középpályás, aki bárhol helyt tud állni. Már nagyon hamar olvasni lehetett olyanokat, hogy a csapatból neki a legjobb a szituációfelismerő képessége. Rendkívül intelligens, és támadó szellemiségű a játéka, márpedig ez az, amit egy Barcelona-középpályástól megkövetel a haza, és ez az, amiből eddig sajnos hiány volt. A szezonbeli szerepléséről néha kétes vélemények fogalmazódtak meg a fórumokon, de újoncként eddig mindig kezdő volt, ami önmagáért beszél. Plusz, mivel a stílusváltást végre meg merte lépni Ernő, az egész csapatnak idő kell, így később jobban fog tudni ő is érvényesülni. 

 dejong.png

 

Moussa Wagué (Barca B)

 

PT10: Hosszú idő óta ő az első afrikai játékosa a csapatnak, jó látni, hogy végre onnan is be tudtak jutni a keretbe. Wagué neve tavaly robbant be a köztudatba és az ígéretes Barca B-játékosok közé, és amikor lehetőséget kapott a nagyoknál, akkor szerintem élt is vele. Nem véletlen hogy felkerült, és ebből is látszik a törekvés a jobbhátvéd poszt megújítására. Nekem egyetlen félelmem, hogyha Valvedre nem tudja elengedi Robertot a középpályára, akkor Wagué még Netonál is kevesebbet fog játszani, aminek semmi értelme. Remélhetőleg nem ez fog történni, és én nagyon örülök, hogy végre feljutott valaki az akadémiáról. 

mb22: Tavaly két meccsen már volt szerencsénk látni, és érthető, hogy végre felkerült a felnőttbe. Bátor, támadó szellemiségű, sokat futó szélső bunkó, hasonlít Semedora ebben. Plusz ne feledjük azt sem, hogy akadémista, így ezzel a La Masia is újra egy kisebb sikert ért el. Arra sajnos nem lehet számítani, hogy túlontúl sok meccset fog játszani, vetélytársa nem egy sérülékeny valaki, de a felnőtt kerettagsága fejlődési lehetőség. 

 wague.png

 

Junior Firpo (Betis) 18+12M

 

PT10: Végre sikerült igazolni valakit Alba mögé, de azt nem tudom, hogy Firpo-e a jó választás. Túl sok mindent nem tudok róla azt leszámítva, hogy háromszor is bekerült a FIFA TOTW-be, de ugye azért ez még nem elegendő egy ekkora csapatban való szerepléshez. A Betis védelme azért közelről sem volt tökéletes tavaly, és Firponak sincs még akkora tapasztalata. Tipikusan az a transzfer, ami annyira semleges, hogy bárhogy elsülhet. 

mb22: Ennek a tagnak a nevéről mindig Charlie Filpo jut eszembe, és az a sok Bud Spencer film, habár még a legapróbb mértékig sem hasonlítanak egymásra. Meg kell vallani, kétkedtem, és némelyest még most is megvan ez bennem a leigazolását illetően. Persze, remekül tudja tehermentesíteni Albát. Ismeri is a Ligát, az ellenfeleket, mindenkit, és fiatal, a támadásban is használható, és gyors. De talán szinte ingyen szinte ugyanerre Cucurella is képes lehetne. Természetesen boldog leszek, ha rám cáfol, kívánom is neki. 

firpo.png

 

Távozók

Andre Gomes (Everton) 25M

 

PT10: Ez az üzlet igazából tavaly köttetett meg, viszont csak idén lett hivatalos, így most lehet értékelni. Nincs túl sok mindenről beszélni, hisz Gomes itt töltött két éve alatt teljesítménye amolyan mémmé vált, egyértelműen az elmúlt évek egyik legrosszabb igazolása. Már önmagában öröm, hogy sikerült véglegesen túladni rajta, és a formahanyatlást tekintve az ár is rendben van, hisz kb. 40 millióért vettük anno. 

mb22: Kisebb csoda, hogy volt egyáltalán kérője tavaly. Az pedig nagyobb csoda, hogy ez a bizonyos kérő meg is akarta tartani. Az itt mutatott játéka alapján ebben sokáig kételkedtem, de elvileg az Evertonban tűrhető. Ami nekünk azért jó hír, mert megszabadultunk tőle, ő sem a padot koptatja. Attól pedig aligha kell tartanunk, hogy visszajön, jól érzi magát a liverpooli Espanyolnál, hála istennek. Kihozta a vezetőség a maximumot ebből a boltból, ami a maga nemében azért ritka tőlük, nekik is jár a kupon a Vállverdébe (boccs). 

 gomes_1.png

 

Jasper Cillessen (Valencia) 35M

 

PT10: Nagyon sajnálom az egészet, személyes kedvencemmé vált az itt töltött évek alatt, ám a bemutatott profizmusa mellett ő is ember és szeretne játszani, amit teljesen meg tudok érteni. Cillessen az évtized legjobb cserekapusa volt Barcelonában, ennek megfelelően elfogadható összeget kapott érte a klub, és a pótlásáról is megfelelően sikerült gondoskodni. Nincs kivetni való ebben a transzferben, de nyilván nem fogok öt pontot adni rá. 

mb22: Nagyon nagyon nagyon nagyon basszus! Nem tudom elmondani, mennyire sajnálom ezt a csávót. Másodhegedűsként sok csapat első kapusait megszégyenítő teljesítményeket mutatott fel. És végre van egy csapat, aminek évekig lesz még a kapusa, mert megérdemli. Nem is kicsit! Bocsánat mindenért, Cili. Te jobbat érdemelsz ennél! 

 cillessen.png

 

Denis Suarez (Celta Vigo) 13+3M

 

PT10: Sokkal fényesebben indult az ő karrierje, de sajnos csak fél évig tartott, azóta csak a szenvedés és a szarabbnál szarabb teljesítmények maradtak meg. Ennek eredménye volt a kölcsönadás Angliába, mely egy sérülés miatt teljesen értelmetlenné vált, most nyáron pedig jó látni, hogy a vezetőség is fel tudta ismerni, mennyire nincs jövője a játékosnak ebben a csapatban. Az árat kicsit keveslem, szerintem egy jobb csapat 20 milliót is adhatott volna a játékosért. 

mb22: Amilyen jó ötletnek tűnt a visszahozatala, annyira hamar jöttünk rá, hogy ez talán mégsem volt annyira jó ötlet, sőt, hiba volt. A megkapott lehetőségekkel egyszerűen nem tudott élni. Persze, olyan sokat nem kapott. De lett volna ideje bizonyítani. Azonban mást nem sikerült azon kívül, hogy nem ez a szint. A tavalyi londoni kölcsönútja ha szépen akarok fogalmazni, szar volt. Viszont a jelek szerint nevelőegyesületénél újult erőre kapott, ami rá is fért ennyi elszart idő után. Ha pedig valaha válogatott kíván lenni, akkor neki ez kell. Hogy hosszabb távon mennyire éri meg ez a biznisz a feleknek, az majd kiderül. Mi meg reméljük, a 3 millát nem akkor kapjuk meg, ha Aranylabdát nyer vagy ilyesmi. 

 denis.png

 

Marc Cucurella (Eibar) visszavétel (2M) + kölcsön  (Getafe) + vásárlási opció (6M)

 

PT10: Már azt nem értem, hogy miért kellett az előző szerződést visszavásárlási opcióval megtoldani. Azért fizetett most a klub, hogy 2 nappal később megint továbbadja, ezúttal a Getafe-nek. A kis madridi csapat idén indul a EL-ben, ezért ez egy komoly fejlődési időszak lehet a spanyolnak, és az eddigi tapasztalatok szerint számítanak is rá a fővárosban. És ha az eddigi formáját mutatja, akkor az a 6 millió euró nem egy komoly összeg, és a Barcelona jövő nyáron örökké el fogja veszíteni a játékost. Nem értem, miért kell belekényszeríteni magunkat ilyen helyzetbe, Cucurellában ennél sokkal több van. 

mb22: Ezt mondjuk valaki elmagyarázhatná. Tehát visszavettük valamiért, hogy aztán túl adjunk rajta amilyen hamar csak lehet. Azt túlzás lenne mondani, hogy kinőtte az Eibart, de az Európa Liga komoly lehetőség lehet neki, hogy fejlődjön. Ugyanakkor ha túl sokat fejlődik, az a 6 milliós opció nevetségesnek fog tűnni. Az mondjuk nyilvánvaló, hogy Junior őt is kitúrta volna, de ha mondjuk megtartjuk, eleve nem is kellett volna a brazil *azujjávalafejéremutogatónégercsávósgif*. Tehát igaziból eladtunk egy tehetséget valami kis pénzért, hogy a helyére vehessünk egy hasonló képességű tehetséget a Cucuért kapott összeg többszöröséért. Az utóbbi idő legmiafaszabb átigazolása ez a gyerek, és őszintén kétlem, hogy mi ezzel jól fogunk járni. 

 cucu_1.png

 

Malcom (Zenit) 40+5M

 

PT10: Az idei legfeleslegesebb igazolásunk szerintem- írtam róla tavaly. Utolsó pillanatban kapkodva lett leigazolva, a kezdőre soha nem volt esélye, de cserében aránytalanul drágán érkezett. A várakozásoknak megfelelően nem játszott, néha tudott mutatni egy-két szép mozdulatot, de maradandót nem alkotott. Ennek ellenére ugyanannyiért sikerült tovább passzolni, ha így vesszük, megérte. 

mb22: Már azt sem értem, miért vettük meg. Utólag teljesen feleslegesen csaptuk le konkrétan az utolsó pillanatban a Roma kezéről. Neki nem tett jót ez a padon eltöltött idény. Mi alig láttunk valamit abból, amit valójában tud. A Bordeaux meg röhögött a markába és a sok pénzbe, amit kapott. Megint kötött egy olyan dealt a vezetőség, amivel saját magukat tették nevetségessé. Ja, azt gondolom mondanom sem kell, hogy mára kb. nyolcadik lenne a támadók közt, ha Perez folytatja a jó formáját, és a kis Fatit is beistápolja Ernő a kezdőbe. Csak azért kap jó pontot, mert nem vesztettünk rajta. Majd Zenitben elérheti a zenitjét (megint boccs). 

 malcom_1.png

 

Philippe Coutinho (Bayern) kölcsön (8,5M) + vásárlási opció (120M)

 

PT10: Sajnálom a srácot, mert nincs egyszerű helyzetben. Már eddig sem igazán tudott a posztján játszani, de idén aztán igazán tele van a középpálya, és elöl is érkezett Griezmann, aki nyilván nem fog padozni. Én még egy évet adtam volna Coutinhonak, hátha most sikerül az áttörés, de el kell ismerni, hogy ilyen keret mellett nem tudott volna konstans játszani, ha egyszerűen ennyire nincs formában. A Bayern egy jó opció a fellendülésre, a csapat szép összeget kap ezért az egyéves kölcsönért. Ha bejön a játékos Németországban, akkor a Barca gyakorlatilag nullára jön ki, ha nem, akkor ráérünk ezzel a problémával jövőre foglalkozni. Egyedül azt sajnálom, hogy nem kapott még egy évet. 

mb22: Őszintén meg kell mondjam, nekem ez az üzlet nem volt szívemre. Tény: a magas vételára ellenére a teljesítménye gyakran az elvárt minimumot sem ütötte meg. Ugyanakkor tény: egy támadó középpályás nem lesz ugyanaz a szélen, mint a posztján. Ugyanakkor tény: Dembélének is igen sokat kell majd küzdenie, hogy Griezmannt valahogy kifúrja, hát, még Counak mennyit kellett volna. Ugyanakkor tény: fél-egy évet kaphatott volna még. Ebből az üzletből igazából mindhárom fél jól jött ki eddig, csak én nem, de ez most nem releváns. A Barca kb. veszteség nélkül jön ki ebből az üzletből, Coutinho a Bayernben saját posztján magára találhat, és még így is visszajöhet, ha úgy van. A Bayern meg kapott egy Cout, ezt talán nem is kell tovább ragozni, ismerjük a képességeit. Azt sajnálom, hogy mi ennek túl sok hasznát nem vettük. 

 coutinho.png

 

Juan Miranda (Schalke) 2 év kölcsön

 

PT10: Fő versenytársát, Cucurellát már korábban kigolyózta a klub, így megnőtt Miranda esélye a felnőtt kerettagsághoz, azonban Firpo érkezésével a csapat egyértelművé tette, hogy egyelőre nem bízik a saját nevelésű fiatalokban. Már múlt évben is necces volt, de idén egyértelművé vált, hogy Miranda kinőtte a harmadosztályt, de arra én sem számítottam, hogy Németország egyik legjobb csapata viszi el a játékost. A 2 év megadja a lehetőséget a biztos kibontakozásra, ugyanakkor veszélyes is lehet, hiszen ha az új csapat nem jön be (lásd: Halilovic - Hamburg), akkor ez a hosszú, játék nélküli kölcsönszerződés jelentősen visszafoghatja a játékos fejlődését. Arról nem vagyok meggyőződve, hogy Miranda kezdetben sokat fog játszani, de ez egy remek tapasztalatszerzési lehetőség, mellyel a későbbiekben beverekedheti magát a Barca kezdőjébe, hiszen a németeknek nincsen opciójuk a játékosra. 

mb22: Ha nem lett volna elég baj, hogy Cucurellát visszahozta a csapat kölcsönből, amint rajta túladtunk, jött a LaLigát jobban ismerő Júnior, aki mellett szó szerint sem rúghatott volna labdába. Persze, kérdés, mennyit játszik majd a Schalkéban. Láttunk már ilyen kölcsönjátékokat rosszul elsülni, és a kockázat itt is megvan. Két év után - mivel a gelsenkirchenieknek nincs rá opciójuk - visszajöhet, addig van ideje elit szintre emelni a fodballját. Európai porondon itt nem fog tapasztalatot szerezni, ez mondjuk talán hátrány, de ha úgy fejlődik, ahogyan azt kell, ezt majd valahogy kiheverjük. Szóval drukkoljunk, hogy megkapja a lehetőséget. 

 miranda.png

 

Rafinha (Celta Vigo) kölcsön (1,5M)

 

PT10: Egész elképesztő, hogy már öt éve van a csapatnál, de minden nyáron olyan, mint egy új játékos, hiszen annyit sérült, hogy meg is feledkezik az ember róla. Mégis érdekes, hogy Lucho és Valverde is számított rá, amikor bevethető volt, és általában meccs közben sérült meg. Most ennek a bizalomnak (egyelőre) vége, ami olyan szempontból érhető, hogyha mindenki felépül, akkor Rafinha az életben nem jut szóhoz, de elnézve a jelenlegi egészséges keretet azért nem vagyok meggyőződve, hogy nem kéne a brazil. Főleg, ha hozzávesszük, hogy amennyit ő egészséges egy szezonban, azt itt is simán eltölthetné. Az Inter után a Celta hatalmas visszalépés, de a jelenlegi állapotukban még Spanyolországban sem számítanak óriási tényezőnek. Nem értem, hogy Rafinha miért náluk kötött ki, ennél ő azért egy legalább egy polccal magasabban van. A brazil már 26 éves, ugyanannyira sérülékeny, eljött az idő, hogy vagy bízni kell benne, vagy végleg eladni, mert semmi értelme, hogy majd megint sérülten jön haza már novemberben. 

mb22: Világos a dolog: neki folyamatos játékra van szüksége a fejlődésre. Mivel támadót és középpályást is magabiztosan játszik, gondolhatnánk, ezt meg is fogja kapni. De sajnos nem. A támadósorban 5. vagy 6. ember lenne, a középpályán pedig így is túl sok az ember, ott sem kapna sok percet. Mondjuk őt általában egy felfelé ívelő időszakában szokás kölcsönbe adnunk, de mint a jól eldobott boomerang, ő is mindig visszajön. A Celtában vélhetően többszörösét kapja annak a játékmennyiségnek, amit itt kapna, így ez neki mindenképp megérte. Nekünk annyiban, hogy a bérét nem nekünk kell állni, a Celta része meg majd kiderül, de ez az ő gondjuk lesz. 

 rafinha_1.png

 

Vezetőség

Ezek az értékelések félig-meddig összefoglalják az eddigieket, tehát az érkezőket és távozókat, emellett megvizsgálják, kiket lehetett volna még eladni vagy megtartani. Értékelik a vezetőség teljes körű munkáját, sikerességét, az átigazolási időszak hangulatát, és a hiányosságokat is. Az értékelés 10-es skálán történik.

 

PT10: Tavaly nyáron kifejezetten magas pontot adtam nekik, hiszen szinte csak minőségi erősítések érkeztek. Idén nem volt akkora "import", mindössze öten jöttek. A kapuscserét minőségben sikerült nullára kihozni úgy, hogy pénzügyileg pozitívan jött ki a csapat az üzletből, emellett 2 olyan sztárjátékos érkezett Griezmann és de Jong személyében, akik igazi minőséget adhatnak az amúgy sem rossz keretnek. Szintén jár a pont, hogy most már sorozatban második évben felhoztak valakit az akadémiáról, ráadásul hosszú idő után egy védőt, ami szintén örvendetes hír. Tetszik, hogy végre érdemi változás történhet hátul a széleken, hiszen Wagué és Semedo is jobbhátvéd, ezért Roberto felkerülhet a középpályára. Végre érkezett csere Alba mögé, bár nem hiszem, hogy a legjobb megoldást választották. Úgy érzem, elöl és középen elegendő mélységű a keret, hátul lehetnek problémák, de az is javult tavaly óta. Nyilván voltak még játékosok, akiket szerettek volna leigazolni, és valószínűleg csak Bartomeuékon múlott Neymar érkezése, de az valamilyen szinten megnyugtató, hogy nem adtak ki akármennyit érte, bár ebben közrejátszik a Griezmannért felvett kölcsön is, amiért természetesen jár a mínusz pont. Távozó oldalon végre sikerült megválni pár felesleges játékostól (Denis, Gomes), Coutinhonak viszont adtam volna még egy évet. Egyetlen botrányos transzfer történt, ő Cucurella, de azért ennyit egy nyár alatt ki lehet heverni. Összességében meg vagyok elégedve a keret mélységével, de idén is vétett hibákat a vezetőség. 

vezet.png

mb22: Nos, ez egy elég bonyolult dolog. Ha csak az átigazolási piacra szűkítjük a kört, akkor is három felé tudnám osztani a nyarat. Kezdjük az edző helyzetével, mivel hát ez is ide tartozik, szóval...ja. A liverpooli zakó után igen sokan, köztük jómagam is Valverde fejét követeltük. Pontosan ugyanazt rontotta el mint egy évvel az előtt, semmivel nem léptünk előre. Plusz a kupát is sikerült elbukni, így rezgett a léc. Ráadásul az egyik nagy lehetőség, Quique Setién szerződést bontott a Betissel. Nem is lehetett volna egyszerűbb a dolog, mint elhozni Setiént. De ez sajnos nem valósult meg. Így jött az, ami ilyenkor jönni szokott. Bartomeu megérezhette a távozás szelét. Egy ilyen szezon után nem lett volna csoda, ha a sociók elmeszelik. Így, mint minden esetben, amikor az utóbbi években forrósodott a lába alatt a talaj, mélyen a klub, és egy pénzintézet zsebébe nyúlt, és vett kurva drágán egy támadót. Innentől pedig valami nagyon jót kellett csinálnia, hogy balanszba hozza az értékelését. Frenkie de Jongot mondjuk ennek nevezném. Drága volt? Igen. Megérte? Naná! De sokáig az igazi problémákkal senki nem foglalkozott. Mi lesz a védelemmel? Ki lesz Alba, vagy Semedo helyettese? És akkor jött a megvilágosodás. Miután elkúrták Cucurellát, Alba mögé megvették Junior Firpot, akiről még ugyan nem tudjuk, be fog-e válni, de a képességei jók. Semedo mögé pedig a csiszolandó gyémántot, Moussa Waguét rakták be, és ezzel el is volt sikálva a dolog, egész gyorsan. Azonban a keret még mindig túl bő volt, és sok volt az ide nem illő alak. Nálam az igazi pozitívumot az jelentette, amikor ezek az alakok szép lassan eltűntek a keretből. Ugyan Coutinho kidobásával nem értek egyet, de racionálisan nézve talán ez volt a helyes lépés. Mindent egybevetve a keret egységesebb, és erősebb lett, újra lehet egy sztár-támadóhármasunk. És záró gondolatnak: ha leigazolták volna Neymart, egyenként fojtottam volna bele az összeset egy kanálka hideg vízbe. De nem tették. Ami nagyon helyes, de a szemem rajtuk marad! 

 69480295_897073944002992_2218181743154823168_o.jpg

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket! Te mennyire vagy elégedett a csapat igazolásaival?

 

Közreműködő adminok:

Szerkesztő: PT10

Képek: Isti

 

World of FCB, 2019.

A bejegyzés trackback címe:

https://worldoffcb.blog.hu/api/trackback/id/tr3115038648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása