worldoffcb

Téli igazolásértékelő - 2019

2019. február 09. - world_of_fcb

Sorozatunk korábbi részei: 2016 nyár, 2017 nyár, 2018 tél, 2018 nyár

Nemrég zárult a januári átigazolási piac, a Barcelona pedig ezúttal sem tétlenkedett. Bár most nem történtek a csapat magját felborító igazolások, mégis születtek érdekes transzferek, melyeket szokásosan szubjektíven értékelünk. Az értékelés 1-től 5-ös skálán történik, 1 a leggyengébb, 5 a legjobb adható pont. (1M = 1 millió euró)

 884900_2343934.jpg

Érkezők

Jeison Murillo (Valencia) kölcsön (1,2M) + vásárlási opció (25M)

 

PT10: "Világosan kiderült, hogy Vermaelen is előrébb van a rangsorban és a kölcsön mint formátum, remekül megmutatja, hogy ez egy rövidtávú megoldásnak van szánva. Nem kell megvenni, valószínűleg nem is fogják, akkor nekem teljesen mindegy, hogy kit hoznak edzeni a fiúk mellé. Douglast is kibírtuk." Ez volt a véleményem egy hármas pontszám mellett, amíg az utolsó pillanatban nem érkezett Todibo. Így hat játékos van két posztra, Murillo meg abszolút feleslegesen van itt. 

mb22: Umtiti hosszan tartó sérülése okán muszáj volt védőt szerezni, ez nem feltétlen igazolást jelent. Mégis ez történt, amikor Chumi is opció lehetett volna. Értelmetlennek tartom, ugyanis a harmadik számú opció még mindig Vermaelen, negyedik helyre pedig teljesen felesleges volt igazolni. 

 murilio.jpg

Kevin-Prince Boateng (Sassuolo) kölcsön (1M) + vásárlási opció (8M)

 

PT10: A cserecsatár egy fontos pozíció, mert ha pihentetik Suarezt akkor neki kellene gólokat lőnie, de ami még fontosabb, ha ég a ház, akkor be kell állnia csodát tenni. Ilyen esetek ritkán vannak, de ezekre egy megbízható játékost kell tartani a csapatban. Nem tudom, hogy Boateng megfelelő-e. A rutinja mindenképp pozitív, de a pályafutása már kevésbé. Tekintve hogy nem fog sokat játszani, igazából nem érdekel annyira, a nehezebb pillanatokban pedig imádkozok. Meg azért is, hogy ne vegyük meg a végén. 

mb22: Semmi nem szól mellette, egyelőre. Suárez mindent csinál, csak el nem fárad, azt meg végképp nem, hogy mondjuk lesérül. Lol. Prince 31, túl sok jövője már nincs ebben a gyönyörű játékban, de ha ezt ugródeszkaként kihasználja, még nem kell eltemetni. Bár lehetősége nem éppen lesz, valamint nem is klasszikus csatár, és a legszebb megmozdulásainak is lassan csak a hamvait viszi a szél, ez nem kizáró ok a bizonyításra. Minden esetre egy ilyen fontos posztra nem lehet egyből akademistákat betenni, így a vásárlás nem volt rossz ötlet. Aztán hogy a közös lávsztori hogy ér véget, az majd kiderül. 

 boateng.jpg

Jean-Clair Todibo (Toulouse) 1M

 

PT10: Abban egész biztos vagyok, hogy senki se hallott róla az igazolás bejelentése előtt, ami eredetileg nyáron zajlott volna le. Ezeket a fiatal tehetségeket óvatosan szoktam kezelni, mert rengeteg olyan esetet láttunk már, amikor elkallódtak később. Ugyanakkor a csapat elmúlt 2 belső védő igazolása (Umtiti és Lenglet) rendkívül meggyőzőre sikeredett, ők is franciák és nagyon bejöttek, szóval ebben az esetben már bízok a szakmai stábban, hogy ráéreztek a dologra. Hirtelen aztán elhozták most télen, ami abszolút felesleges lépés volt szerintem, és így még lehet, hogy fizetni is kell érte, ezért mínusz pont jár. 

mb22: Mivel fiatal, nem tudjuk még, ki ő, vagy mit tud. De mint ahogy a legutóbbi zsákbamacska Arthur példásan helyt állt, úgy őt sem kell leírni az elején. Az biztos, hogy 19 éves, védekező profilú játékos, akit valószínűleg hosszútávon Sergio helyére kívánnak beépíteni. Az egyetlen szépséghiba a dologban az, hogy míg nyáron ingyen csatlakozhatott volna, úgy nekünk most kellett, pénzért. 

 tod.jpg

Távozók

 

Munir El Haddadi (Sevilla) 1M

 

PT10: Utoljára bepróbálkoztunk vele, megint csődöt mondott, hosszabbítani nem akartak, így ideje volt elengedni. Munir annyira jelentéktelen szerepet töltött be, hogy 0 kockázat volt szezon közepén megválni tőle. Mivel kaptunk érte pénzt, örülök, de azért ez ilyen szinten egyenlő a nullával, így megint csak ismételgetni tudom a hasonló cikkekben számtalanszor leírtakat: sokkal többet kaphattunk volna érte. 

mb22: A sokadik esélyt kapta meg, majd baszta el visszakézből. Világos volt már jóval korábban, hogy ő nem alkalmas Suárez tehermentesítésére, a klasszikus kilences nem az ő posztja. Egyszerűen nincs meg hozzá fizikailag. Ezzel a transzferrel talán ő is összekaphatja magát, a Barca kapott érte némi zsét, aztán meglátjuk a folytatást. Minden esetre ékes példája annak, ami ezzel a klubbal kapcsolatban probléma. 

 munir.jpg

Denis Suarez (Arsenal) kölcsön (2,5M)+ vásárlási opció (18M)

 

PT10: Semmi értelme nem volt ennek a szenvedésnek, a hatos mezért is fájt a szívem. Denis nem kezdett rosszul, de Valverde óta nagyon gyenge (nem biztos, hogy az edző miatt!), és amúgy is erős vetélytársak vannak, szóval nem kapott volna több lehetőséget. Ez a kölcsön egy újabb lehetőség a fejlődésre, ráadásul egész sok pénzt is kap érte a csapat. Ha visszatér nyáron, akkor adhatunk neki egy utolsó esélyt, ha nem, akkor teljesen fair mennyiségű pénzt kapunk érte. Remek üzlet. 

mb22: Igazából hónapok óta mindenki erre vár. A fiatalember legnagyobb problémája, hogy egyszerűen alkalmatlan Rakitic, Sergio, vagy Arthur szerepének betöltésére. Néha a szélen is csődöt mondhatott, aztán ennyi. Ezen ő nyert a legnagyobbat, hátha magára talál az Arsenalban. Az érte kapható összeg pedig több, mint jó. Ennek így kellett lennie. 

 denis.jpg

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket! Te mennyire vagy elégedett a csapat igazolásaival?

 

Közreműködő adminok:

Szerkesztő: PT10

Képek: Isti

 

World of FCB, 2019.

A bejegyzés trackback címe:

https://worldoffcb.blog.hu/api/trackback/id/tr2314611810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása